Huren in Spanje

Golfen in de Costa Blanca


In de Costa Blanca liggen diverse fantastische golfbanen. Om er een paar te noemen; La Marquesa Golf & Country Club bij Quesada, La Sella Golf bij Denia, Villaitana Golf in Benidorm en natuurlijk VillaMartin Golf in Orhuela. Hieronder treft u een beschrijving aan van de genoemde golfbanen. Maar er zijn er natuurlijk veel meer!


La Marquesa Golf & Country Club


 Golf & Countryclub La Marquesa ligt ongeveer 35      kilometer ten zuiden van Alicante, dichtbij de A37 en de    oude hoofdweg N332 in het plaatsje Rojales. De golfbaan  is  aangelegd in een glooiende vallei tussen de heuvels  van   Quesada. De vele pijn- en palmbomen zorgen voor  een mooie ambiance, het ideale klimaat voor een heerlijk  dagje golf, in zomer én winter. 


La Marquesa is een redelijk ongecompliceerde baan, voornamelijk vlak, met een goede combinatie van korte en lange holes. Niet al te moeilijk voor beginners en toch prikkelend genoeg voor de gevorderde speler. De brede fairways, doorkruist door kanaaltjes, meren en andere hindernissen, bieden ieder type speler een aangename uitdaging.

Veel van de greens hebben de nodige glooiingen, waardoor ze behoorlijk pittig kunnen zijn. Extra aandacht voor de put is dan ook belangrijk. Blijft u bij de moeilijkere holes geconcentreerd en benut u de kansen op de wat eenvoudigere holes, dan behoort een goede score op La Marquesa zeker tot de mogelijkheden. Wel zo prettig voor het zelfvertrouwen! 

 

La Sella Golf

 Golfclub La Sella ligt op een berghelling, naast het  Montgó  natuurpark en omgeven door mediterrane bossen  en  heuvels. Pijnbomen, sinaasappelbomen, olijfbomen  en  amandelbomen zorgen voor een prachtig palet aan  kleuren en geuren. Een lust voor het oog en de neus,  maar  laat u er niet door afleiden tijdens uw spel!

De 18 holes baan par 72 baan is gemiddeld van lengte, maar gevarieerd en bij vlagen prikkelend. La Sella is niet echt vermoeiend, en als u uw clubs goed weet te hanteren, kunt u er een zeer bevredigend eindresultaat neerzetten.

De baan is prima geschikt voor spelers van elk niveaus, en de moeilijkheden zijn al zichtbaar op de teebox. Maar let op: de baan is zo ontworpen dat u, als u de green mist, het meesterschap van een Spaanse kampioen nodig hebt om uw par te redden. De ontwerper van La Sella maakte dankbaar gebruik van de deskundige hulp van José María Olazábal, en dat is aan het resultaat te zien.              


Villaitana Golf

 

Villaitana Levante is een championship course en geheel in Amerikaanse stijl ontworpen door golflegende Jack Nicklaus. Met zijn brede lanen, prachtige greens en een totale lengte van 6.576 meter geniet u bij elke stap die u zet van het schitterende uitzicht over de Middellandse Zee en de 'Sierra de Finestrat'.

Omdat de golfbaan geen onderdeel uitmaakt van de stedelijke ontwikkeling of ten prooi is gevallen aan projectontwikkelaars, kunt u er volop genieten van de natuurlijke omgeving. Waar u ook staat, waar u ook kijkt, het is één ononderbroken uitzicht over de Middellandse Zee en de bergen.

Villamartin Golf

Villamartin is al meer dan 35 jaar oud en staat bekend als een van de mooiste en beste banen in de regio. Deze golfbaan straalt pure klasse uit, al vanaf de eerste tee.

Villamartin ligt in een vallei, aan de rand van een rivierbedding. De baan wordt gekenmerkt door een niet al te heuvelachtig terrein met dichte bebossing, en is perfect ingepast in de natuurlijke omgeving.

Daarnaast biedt Villamartin uitzonderlijk veel variatie met doglegs, waterpartijen, een natuurlijke klip en vele andere zorgvuldig geplaatste hindernissen. Elke hole is weer verrassend anders, u zult al uw clubs nodig hebben. De greens zijn behoorlijk ruim en altijd in uitstekende conditie.

De 17e hole wordt trouwens beschouwd als een van de moeilijkste in Spanje. Dat u het vast weet!